Sneeuwklokjes en het Sneeuwklokjesgala .

sneeuwklokje50-WS_bewerkt-1

Nog een week en dan is het weer Sneeuwklokjes-gala , inmiddels zouden we dit wel het Nationale Sneeuwklojes-gala kunnen noemen. Voor tuin-liefhebbers en sneeuwklokjes-fanaten ( ze bestaan echt!) is dit een onmisbaar evenement geworden, en is het tot ver buiten de Zaanstreek bekend.

Waterperry Gardens
Waterperry Gardens

Voor menigeen zijn de fragiele witte bloemkelkjes een boodschapper voor de naderende lente, eerst krijgen we de bloeiende heleborus meteen gevolgd door de Galanthus nivalis, het gewone sneeuwklokje. Het geslacht van de Galanthus bestaat uit zo’n 19 soorten bolgewassen die thuis horen in de Narcis-familie. Sneeuwklokjes zijn bolgewassen, die de voorkeur hebben voor een kalk- en humusrijke grond in de halfschaduw. De meeste soorten komen voor vanaf de Pyreneeën tot aan de Oekraïne ,vooral in noordwest en centraal Europa is het Sneeuwklokje verwilderd. De meeste soorten bloeien in februari en maart.

snowdrops

Een land waar de mensen helemaal Snowdrop-crazy zijn is wel het Verenigd Koninkrijk , een gekte rond de Galanthus die vooral het laatste decennia vorm heeft gekregen. In de periode rond Valentijnsdag  worden er allerlei evenementen rond de Snowdrops georganiseerd .

snowdrops-close-up

In het Britse dorpje Swyncombe word er zelfs op 14 februari ( en dit al meer dan 16 jaar ) een eucharistie viering gehouden tussen de sneeuwklokjes bij de St.Botolph’s Church , jaarlijks levert dit nog een aardig centje op voor de .kerk,vorig jaar werd er meer dan 3800 Britse ponden opgehaald. Ook komen er altijd veel liefhebbers van het sneeuwklokje af op Waterperry Gardens .

Waterperry Gardens
Waterperry Gardens
Happy tussen de Sneeuwklokjes van Waterperry Gardens.
Happy tussen de Sneeuwklokjes van Waterperry Gardens.
Waterperry Gardens.
Waterperry Gardens.
Advertenties