Meer inspiratie vanaf Keukenhof

Foto-Carla van Katwijk
Foto-Carla van Katwijk

Keukenhof is een ware inspiratiebron voor tuinliefhebbers in de Paviljoen’s op het terrein zijn doorlopend veel expositie’s ( zie HIER o.a. de agenda ) waar men naar hartelust inspiratie kan op doen.

carla 7

Een moderne schikking in de vaas,in de takken zijn bloemen geplaatst. Dit zijn Celosia,Gloriosa,Tulipa,Ornitogalum,Cornus en Ranuncullus.

Foto-Carla van Katwijk
Foto-Carla van Katwijk

In dit arrangement zitten o.a. Celosia,Ornitogalum,Gerbera en Drumsticks ( Graspedia)carla 8Stukken schors zijn bevestigd op een houder met daarop bloemenbuisjes omwikkeld met wollen draadjes. In de buisjes snijbloemen als Frittelaria,Graspedia,Kalanchoë en Gerbera.SAM_0786

Een bloemenkrans afgewerkt met berkenschors en opgestoken met o.a. Gerbera.

SAM_0787 Bij het zien van deze potjes opgestoken met fleurige Narcissen zal een ieder vrolijk worden.SAM_0788Op deze vaas rust een tak van perenhout , nu is het de tijd dat je hier volop aan kunt komen,de meeste fruitkwekers hebben nog genoeg snoeihout van afgelopen februari. In de Beemster kan je nog een aantal fruitkwekers vinden. Verder zitten in deze schikking Rosa ‘Aqua ‘ ,en Gerbera.SAM_0789 SAM_0846

Wasmanden van de Action omgetoverd tot hippe plantenbakken.SAM_0847 SAM_0849 SAM_0850

Een stijlvolle beplanting zoals u die ook bij u in de tuin kunt planten. 

SAM_0860

Verticale tuinen zijn een nieuwe trend, deze plantcontainers kunnen als verticale componenten gebruikt worden.

SAM_0862Geen plaats meer voor tweetie, maar wel voor  Narcissus SAM_0843 SAM_0856Een medewerker van Keukenhof bezig met onderhoud aan een plantenbak.

Advertenties