De Low-budget tuinier-tips van deze week.

In deze wekelijkse rubriek geeft Zaans Groen Magazine tips om met een klein budget toch zoveel mogelijk van uw hobby tuinieren te kunnen genieten. Tuinieren moet voor een ieder mogelijk zijn en juist voor mensen met een laag inkomen kan het zelf verbouwen van voedsel een positieve impact hebben op het leef-budget. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat tuinieren mensen gelukkiger maakt en dat moet juist mogelijk zijn voor mensen die hier een beperkt budget voor hebben.Nou zijn niet alle tips altijd even serieus te nemen maar met een beetje fantasie kom je vaak een heel eind!

budget12Met jonge kinderen in huis heeft u natuurlijk regelmatig schoenen of laarzen die de kinderen niet meer passen. Of zijn ze voor een klein prijsje te koop bij de kringloopwinkel , goedkopere plantenhangers zijn er bijna niet, wel even een gaatje er in maken ( als deze er nog niet in zit ) voor afwatering!

budget13Een tuin maken van oude autobanden. Een lage bak of door stapelen een hoge,diepe plantenbak maken. U kunt ze in de tuin gewoon op de aarde zetten of een stevige vuilniszak onderin met wat grind of stenen voor een afwateringslaag ,wel een paar gaatjes in de zak maken,als ze er ondertussen door het plaatsen van de stenen al niet inzitten.

budget15Leuk idee voor een ( verticaal ) kruidentuintje in bijvoorbeeld de keuken of op het balkon,geen oude mokken meer weggooien dus!

budget16De tijger-print op BH’s is wel een beetje geweest dames, dus maak er een leuke plantenhanger van.Verkrijgbaar in diverse maten. De modellen van Marlies Dekker doen het ook erg goed!

budget17Nog een leuk voorbeeld van een oud schoeisel als plantenbak.

budget18Als u niet over een kas kunt beschikken om uw planten een kickstart te geven dan is dit wellicht een oplossing. Oude glazen flessen in cement opgebouwd als plantenbak.Doordat de flessen door de zon worden opgewarmd zullen de flessen de verwarmde lucht in de aarde van de plantenbak duwen waardoor de grond opwarmt en zo een positief effect hebben op de ontwikkeling van de plant(en). Vooral bij het opkweken van stekken, of met zaaien is dit een prima propagator.

budget19Een goedkoop zaaibedje gemaakt van een eierdoos.

budget14Ook van oude kranten of tijdschriften zijn makkelijk stek of zaai potjes te maken. Snel en kosteloos.

Advertenties