Seattle krijgt eerste “Eetbare” openbaar park ter Wereld.

seatlleBessen, Noten, Kruiden je kan het zo gek niet bedenken of het is straks vrij voor een ieder om ze te oogsten. Het eerste “Eetbare Park” komt er aan, het stadsbestuur van Seattle nam dit initiatief en gaf de project-leiding in handen van Landschapsarchitect Margarett Harrinson. Het Seattle “Beacon Food Forest” is een ontwerp voor een openbaar park in Beacon Hill een gedeelte van Seattle City.

In het park zal Permacultuur toegepast gaan worden , hiervoor heeft ook Jenny Pell deskundige van Permaculture Now! zitting genomen in het designteam . Honderden bomen met Appels,Peren Kersen maar ook Ananas en Citrusvruchten staan op de menukaart . Bij Permacultuur worden in lagen een eetbaar bos opgebouwd vergelijkbaar met ieder ander bos.It’s Not a Fairytale - Seattle to Build Nation’s First Food Forest - Beacon Food Forest Schematic Site Plan Als eerste komt een laag met kruiden en andere lage ( eetbare ) gewassen waarna een laag met verschillende bessen word opgevolgd door Fruitbomen.  Volgens Landschapsarchitect  Margarett Harrinson is het park in deze opzet uniek in de Wereld en totaal “innovatief ” in de stadstuinbouw.

Als alles volgens de verwachting van Harrinson verloopt zullen dit jaar de eerste bomen de grond in gaan voor het  eerste traject . door de lage onderhoudskosten wat Permacultuur als voordeel heeft weet zij met volle overtuiging dat vele ( internationale ) steden zullen volgen.

Een Perma-cultuur schema voor een eetbaar bos.
Een Perma-cultuur schema voor een eetbaar bos.

Bekijk deze promo-video over Beacon Food Forest

 

Advertenties